Odkryj prawdziwą tajemnicę bogactwa świata roślin! Polecam tę książkę wszystkim, którzy zmierzają ku zdrowszej przyszłości i chcą rozpocząć nowy rozdział w życiu. dr T. Colin Campbell, autor książki Nowoczesne zasady odżywiania Niezależnie, czy chcesz schudnąć, zwiększyć wydajność organizmu, obniżyć poziom cholesterolu, wyleczyć...
To absolutnie niecodzienna książka kucharska. Zawiera 137 propozycji smacznych dań z roślin, których nie lubimy oglądać w naszych ogródkach - chwastów. Jadalnych, zdrowych i skrywających wiele oryginalnych smaków.
Cytryny kiszone w wędzonej soli? Jarmuż fermentowany w jogurcie z jałowcem? Kiszony rabarbar z grapefruitem w miodowej zalewie? Dynie fermentowane w maślance z czosnkiem? Nawet się nie spodziewasz, co jeszcze można włożyć do słoika! Autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek: sorbet...
Prezentowana kolekcja przepisów to zbiór najlepszych soków i koktajli z całego świata. Do ich przygotowania możesz użyć popularnych owoców, takich jak jabłka czy pomarańcze, ale także składników egzotycznych - jagód goji czy granatów. Oprowadzimy Cię po bogatym i różnorodnym świecie natury. Poznasz pełne odmładzających...
Książka stanowi prawdziwą kopalnię informacji na temat „zielonego” żywienia. Zawarte w niej historie osób pijących odżywcze szejki oraz dodatkowe przepisy staną się źródłem Twojej inspiracji do samodzielnego ich komponowania. Niezależnie od tego czy jesteś wegetarianinem, weganinem czy amatorem mięsa regularne ich spożywanie...
Po Ciastach, ciastkach i takich tam czas na specjały Z działki, z lasu i takich tam. Nowa książka Agaty Królak to niebanalny zbiór przepisów na przetwory. Trochę zwariowany, a trochę sentymentalny kulinarno-edytorski smakołyk. Znajdziecie tu powidła, dżemy, konfitury, musy, pasty, marynaty, soki, nalewki i inne przysmaki pachnące...
Ta książka to przewodnik dla każdego, kto pragnie wykorzystywać odżywcze i prozdrowotne właściwości soków. Soki ze świeżych i surowych warzyw i owoców, przeciery oraz domowej roboty mrożone przekąski to prosty i pyszny sposób na zapewnienie sobie „codziennej ósemki”, czyli pięciu porcji świeżych warzyw i trzech porcji świeżych...
123 sałatki i surówki to poradnik dla każdego. Starannie dobrane receptury i bezcenne rady, umożliwią początkującym podjęcie pierwszej kulinarnej próby, a bardziej doświadczeni, przekonają się, że sztuka gotowania może być jeszcze bardziej wyszukana. Obok przepisów na wykwintne sałatki na specjalne okazje, Autorka podpowiada...
W przyrodzie występuje szeroki wybór dziko rosnących roślin jadalnych. Mogą one wzbogacić nasz jadłospis i charakteryzują się wysoką zawartością odżywczych substancji. Od wieków nasi przodkowie je zbierali. Były one dla nich jednocześnie pożywieniem i lekiem. Teraz każdy z nas może sięgnąć po wiedzę przodków i zaczerpnąć z...
Liczbę roślin warzywnych uprawianych na świecie szacuje sie na około 250 gatunków, z czego w naszym kraju znane jest tylko około 50. Z tych względów warto wprowadzić i spopularyzować gatunki dotychczas mało znane, które odznaczają się wysoką wartością odżywczą i z powodzeniem mogą być uprawiane w klimatyczno-glebowych warunkach...