O wypalaniu wódki i o warzeniu piwa
Józef Bełza był chemikiem i wykładowcą Instytutu Gospodarstwa Wiejskiego w Marymoncie. Poproszony o stworzenie podręcznika dla swoich słuchaczy napisał Zasady technologii chemicznej gospodarskiej. Niestety nie znalazły się fundusze na wydanie podręcznika w takim kształcie, więc autor przepisał go w sposób, który pozwolił wypuścić dzieło na komercyjny rynek. Dodał najznakomitsze przepisy na wszelakie alkohole oraz praktyczne porady dla domorosłych gorzelników i piwowarów. Książka dzieli się na dwa tomy: O wypalaniu wódki i O warzeniu piwa. Oba tomy traktują o składnikach używanych w gorzelnictwie, ich jakości i sposobie pozyskiwania. Czytelnik odnajdzie tu wskazówki dotyczące sprzętu i konserwacji linii produkcyjnej,a także szczegółowy opis najczęściej popełnianych przez gorzelników błędów.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Nasz reprint tej fascynującej książki wydaliśmy na objętościowym papierze drukarskim, przypominającym papier stosowany ówcześnie. Wydanie jest dostępne w twardej okładce z jednolitą, matową oklejką. Dopasowane kolorystycznie kapitałki i wstążeczka dodają mu wyrafinowanej elegancji i uroku.