O wypalaniu wódki i o warzeniu piwa

37,00 zł
Brutto

Józef Bełza był chemikiem i wykładowcą Instytutu Gospodarstwa Wiejskiego w Marymoncie. Poproszony o stworzenie podręcznika dla swoich słuchaczy napisał Zasady technologii chemicznej gospodarskiej. Niestety nie znalazły się fundusze na wydanie podręcznika w takim kształcie, więc autor przepisał go w sposób, który pozwolił wypuścić dzieło na komercyjny rynek. Dodał najznakomitsze przepisy na wszelakie alkohole oraz praktyczne porady dla domorosłych gorzelników i piwowarów. Książka dzieli się na dwa tomy: O wypalaniu wódki i O warzeniu piwa. Oba tomy traktują o składnikach używanych w gorzelnictwie, ich jakości i sposobie pozyskiwania. Czytelnik odnajdzie tu wskazówki dotyczące sprzętu i konserwacji linii produkcyjnej,a także szczegółowy opis najczęściej popełnianych przez gorzelników błędów.

Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Nasz reprint tej fascynującej książki wydaliśmy na objętościowym papierze drukarskim, przypominającym papier stosowany ówcześnie. Wydanie jest dostępne w twardej okładce z jednolitą, matową oklejką. Dopasowane kolorystycznie kapitałki i wstążeczka dodają mu wyrafinowanej elegancji i uroku.

2 Przedmioty