O wypalaniu wódki i o warzeniu piwa

37,00 zł
Brutto

Józef Bełza był chemikiem i wykładowcą Instytutu Gospodarstwa Wiejskiego w Marymoncie. Poproszony o stworzenie podręcznika dla swoich słuchaczy napisał Zasady technologii chemicznej gospodarskiej. Niestety nie znalazły się fundusze na wydanie podręcznika w takim kształcie, więc autor przepisał go w sposób, który pozwolił wypuścić dzieło na komercyjny rynek. Dodał najznakomitsze przepisy na wszelakie alkohole oraz praktyczne porady dla domorosłych gorzelników i piwowarów. Książka dzieli się na dwa tomy: O wypalaniu wódki i O warzeniu piwa. Oba tomy traktują o składnikach używanych w gorzelnictwie, ich jakości i sposobie pozyskiwania. Czytelnik odnajdzie tu wskazówki dotyczące sprzętu i konserwacji linii produkcyjnej,a także szczegółowy opis najczęściej popełnianych przez gorzelników błędów.

Ilość

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Nasz reprint tej fascynującej książki wydaliśmy na objętościowym papierze drukarskim, przypominającym papier stosowany ówcześnie. Wydanie jest dostępne w twardej okładce z jednolitą, matową oklejką. Dopasowane kolorystycznie kapitałki i wstążeczka dodają mu wyrafinowanej elegancji i uroku.

16 Przedmioty